Gratis SEO check


Met de gratis SEO check van Time2impress analyseren onze SEO specialisten je website op diverse criteria. Ben je benieuwd of je op dit gebied al maximaal online rendement behaalt? Vraag de SEO check nu aan en ontvang een overzichtlijke rapportage, geheel gratis en vrijblijvend.

Tijdens de SEO check wordt je website op drie onderdelen beoordeeld; de technische opbouw, sitecontent en externe factoren.

Technische opbouw

Tijdens het eerste onderdeel wordt er gekeken naar de technische opbouw en snelheid van je website. Dat wil zeggen de broncode en opbouw van HTML elementen. Onze SEO specialisten en webdevelopers weten precies waar zij op moeten letten.

Door het gebruik van juiste HTML elementen en META tags is het mogelijk om de zoekmachines te sturen bij het indexeren van de pagina's. Ook is het mogelijk om pagina's te prioriteren, waardoor belangrijke zoektermen een "hogere" waarde toegekend krijgen.

Sitecontent

Het tweede onderdeel beschrijft in welke mate de inhoud (content) van de website correct is. Wanneer het belangrijk is om op bepaalde zoektermen goed te scoren in de zoekmachines, is het belangrijk dat deze termen ook als content op de pagina terug te vinden zijn. Het is zaak de zoektermen in zoveel mogelijk HTML elementen op te nemen, bijvoorbeeld in kopteksten, in de tekst zelf en als titel van afbeeldingen.

Daarnaast worden belangrijke zoektermen ook getoetst op zoekverkeer door middel van een hulpprogramma van Google. Hiermee wordt duidelijk hoeveel gebruikers maandelijks op deze zoekterm zoeken. Het komt geregeld voor dat de website erg goed scoort op zoekterm X, maar hier geen zoekverkeer voor is en je doelgroep zoekt op zoekterm Y.

Externe factoren

In het derde en laatste onderdeel worden de externe factoren onderzocht. Dit zijn factoren die niet op je website zelf zijn te verbeteren. Zo wordt de pagerank van je website bekeken, de domeinnaamhouder en het aantal backlinks en de aanwezigheid op diverse social media kanalen.

Wanneer je website veel hyperlinks vanaf andere websites heeft (backlinks), dan wordt je website voor zoekmachines als belangrijk(er) gezien en zal dit zal de score aanzienlijk verbeteren.

SEO check aanvragen

Wil je je website gratis en vrijblijvend laten controleren door onze SEO specialisten? Vraag de SEO check dan direct aan.


SEO check aanvragen