Zoekmachine adverteren (SEA)


Naast het optimaliseren van de online applicatie ten behoeve van de zoekmachines is het ook mogelijk om met behulp van betaalde advertenties meer verkeer te genereren. Dit is over het algemeen sneller dan het optimaliseren, waarbij de pagina's eerst moeten worden geïndexeerd.

Onderzoek zoektermen

Er wordt onderzocht wat de meest populaire zoektermen van de doelgroep van de organisatie zijn. Ook wordt gevraagd op welke zoektermen de organisatie graag gevonden zou willen worden. Deze zoektermen worden vervolgens aan elkaar getoetst. Hier komt een top 10 zoektermen uit wat de basis vormt voor de zoekmachine advertising.

Opzetten AdWords campagne

Op basis van de top 10 zoektermen wordt een AdWords campagne opgezet. Dit bestaat uit het bepalen van de dagelijkse budgetten, het advertentie gebied (geografisch), het schrijven van advertentieteksten en toevoegen van relevante zoekwoorden. Binnen deze campagne zullen er 10 verschillende advertentiegroepen aangemaakt worden elk gericht op een specifiek onderwerp. Iedere campagne bestaat uit drie unieke tekstadvertenties, met daarbij maximaal 25 zoekwoorden. De totale AdWords campagne zal dus maximaal bestaan uit 10 advertentiegroepen, 30 verschillende advertenties en 250 zoekwoorden.

Meten en bijsturen

Wekelijks wordt de AdWords campagne gemeten en worden de budgetten, zoekwoorden en advertenties waar nodig bijgesteld. Het maandelijkse Google Adwords budget heb je in eigen hand en wordt in overleg bepaald, hierbinnen zal er constant gekeken worden naar de kosten per klik en het dagelijkse budget per advertentiegroep.Maandelijkse rapportage

Iedere maand wordt een overzichtelijke rapportage gestuurd met daarop de behaalde resultaten en de voorstellen ter verbetering van de SEA campagne. Vervolgens zal er drie werkdagen later contact worden opgenomen om de voorstellen te bespreken en deze door te voeren in de campagne. Veelal zal de slechtst draaiende campagne na drie maanden in overleg vervangen worden door een nieuwe campagne.

Tarieven

Neem vrijblijvend contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.