Zoekmachine optimalisatie (SEO)


Zoekmachines zijn tegenwoordig erg belangrijk bij het genereren van bezoekers. Steeds meer websites worden geoptimaliseerd voor de zoekmachines om maar zo hoog mogelijk in de gratis organische zoekresultaten te scoren. Het is dan ook een ware strijd geworden en daarom steeds lastiger om zelf goede geoptimaliseerde teksten en menu-items te ontwikkelen. Time2impress kent de kneepjes van dit vak en neemt deze taak graag voor je uit handen.

Onderzoek zoektermen

Er wordt onderzocht wat de meest populaire zoektermen van de doelgroep van je organisatie zijn. Ook wordt gevraagd op welke zoektermen je graag gevonden zou willen worden. Deze zoektermen worden vervolgens aan elkaar getoetst. Hier komt een top 10 zoektermen uit wat de basis voor de zoekmachine optimalisatie vormt.

Content optimalisatie

De bestaande pagina's op de website worden bekeken een waar nodig geoptimaliseerd. Dit zal in eerste instantie gericht zijn op het structureren van content met als doel om hogere plaatsing te krijgen in de organische zoekresultaten. Daarnaast zal er gekeken worden naar optimalisatie van de content voor een gebruiksvriendelijke webervaring voor de gebruiker. Hierbij kan er gedacht worden aan teksten die optimaal leesbaar en navigeerbaar zijn en leiden tot conversie.

META tags en META descriptions

Voor iedere pagina zal Time2impress META tags en META descriptions plaatsen. Deze META elementen zijn speciaal ontwikkeld voor zoekmachines en zijn te beheren in het CMS van Time2impress.

Landingspages

Voor de tien belangrijkste zoektermen worden landingspagina's ontwikkeld. Per landingspagina komt de zoekterm in de titel, URL, content en in een afbeelding terug.

Linkbuilding

Hoe belangrijker de website, hoe hoger de zoekmachines deze plaatsen. Door op startpagina's, fora en andere websites een link naar de website te plaatsen krijgt de website een belangrijkere status voor de zoekmachines.

Google Webmaster Tools

Google heeft een speciale tool ontwikkeld waarmee het mogelijk is om de website verder te optimaliseren. Ook is het mogelijk om een XML sitemap toe te voegen met daarin een soort inhoudsopgave met de pagina's van je website. Op deze manier indexeert Google je website vaker, sneller en is het mogelijk om een prioriteit aan iedere pagina geven.

Meten en bijsturen

Optimaliseren is een voortdurend proces. Wekelijks worden de landingspagina's gemeten en wordt de content waar nodig bijgesteld.

Maandelijkse rapportage

Iedere maand wordt een overzichtelijke rapportage gestuurd met daarop de behaalde resultaten en de voorstellen ter verbetering van de SEO campagne.

Tarieven

Neem vrijblijvend contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.